miercuri, 28 noiembrie 2012

raw vegan_salată dulce de sfeclă



Nu cred că am făcut un desert mai uşor de preparat ca acesta.
Am făcut o „salată” desert ,  surpriză, repede şi foarte bună.

Deci,
scotoceşte prin cămară după următoarele ingrediente:

1 sfeclă mijlocie
½ cană nuci autohtone
1 morcov
2-3 linguri sirop de agave
1 lingură hrişcă bio (de culoare gălbui- verzui deschis)
afine  pentru ornat



Când te-ai hotărât să prepari acest desert trebuie să procedezi aşa:
Hidratează nucile câteva ore, dar este bine să mai schimbi apa căci are mult iod.
După 2-3 ore, spală bine nucile şi le mărunţeşte cu cuţitul. Hidratează hrişca 2 ore, după de ai spălat-o în câteva ape.
Rade pe răzătoarea cu ochiuri mari sfecla curăţată de coajă, iar morcovul pe ochiurile mici.
Răstoarnă într-un bol nucile, sfecla, morcovul, scorţişoara, siropul de agave şi hrişca.
Amestecă bine toate acestea.



Dacă ai o anumită reticenţă când te gândeşti la acest amestec, te sfătuiesc să renunţi. Nu este ceea ce-ţi închipui. Este un dulce acrişor, cu puţin parfum, dar atât de bogat în surprize culinare. Este un deliciu, fără îndoială, te surprinde, te alintă şi-ţi dăruieşte aventură şi vise spiralate de vacanţe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu