marți, 28 ianuarie 2014

cioco banana


Nu cred să fie multe persoane care să nu adore ciocolata. Este bine venită la orice oră din zi şi cu orice ocazie. Însă, ciocolata din magazine nu mai este ciocolata pe care o devoram cu plăcere acum mulţi ani în urmă.
Ciocolata de casă pe care o făceam pe vremuri de restrişte, era poate mai adevărată decât cea din zilele de azi.
Oricum, ea este destul de greu digerabilă şi nu este recomandată la curele de slăbire.
Şi totuşi… aşa puţin, de poftă…
Da, uite, de poftă încerc şi eu să fac ceva care să fie sănătos, fără grăsimi, care să poată fi gustată şi în dietele de slăbire, dar mai cu moderaţie. Şi, că veni vorba, eu nu sunt de acord cu aceste cure de slăbire care sunt total ineficiente. Uite  aici 
care este părerea mea. 


Dar să revin la ciocolată…
Iată o cremă pe care o poţi prepara destul de repede şi nu trebuie să-ţi fie teamă s-o împarţi cu bebeluşul  tău (bebeluş de cel puţin 1,5 ani, nu mai micuţ!).



ingrediente (3 porţii)
1 banană coaptă bine (până se pistruiază)
2 pere dulci
3-4 linguri sirop de arţar (sau agave)
1 lingură praf de roşcove (sau cacao raw)
1 linguriţă rasă praf de ghimber
 



Curăţă de coajă şi de cotor perele, curăţă de coajă banana. Pe acestea le mixezi cu un  blender (eu îl folosesc pe cel  vertical/ de mână). Adaugă siropul şi ghimbirul după care mixează bine până obţii o cremă spumoasă. Nu durează mai mult de 1-1,5 minute. Adaugă praful de roşcove (sau cacao raw, dar de preferat roşcovele). Mai mixează câteva secunde până se încorporează totul bine.





Lasă la rece şi „odihnă” o oră. Dacă eşti nerăbdător, nu-i bai, este bună si aşa.
Ce spui? Nu-i aşa că te-a surprins şi pe tine?
Simplitatea ei are un farmec ce surprinde şi cucereşte în acelaşi timp, lăsând în urma sa plăceri misterioase şi dorinţe de vise repetate.

Un comentariu: