miercuri, 26 martie 2014

raw vegan_ pilaf cu urzici



De sezon, urzicile!
De fapt, de sezon pot fi toată vara. Condiţii: să ai o curte, sa-ti crească urzici, şi, ultima, dar la fel de importantă: se le ciupeşti vârfurile mereu ca ele să fie fragede în permanenţă.
Dar, cum nu toată lumea are asemenea posibilităţi, acum în primăvară se face infuzia de verde cu urzici.
Nu îţi mai spun cât de sănătoase sunt urzicile căci, cu siguranţă o simplă căutare pe Google şi gata: ai toate informaţiile, dar îţi spun cu siguranţă că după o cură de câteva zile (măcar) cu urzici crude, şi te vei simţi alt om.

Ingrediente (3 porţii):

½ cană hrişcă crudă (culoare: galben verzui, nu maronie care este prăjită, chiar dacă nu scrie pe nicio pungă!) pe care o hidratezi 10-11 ore
3 căni urzici crude
½ cană seminţe floarea soarelui hidratate 11 ore
3-4 căţei de usturoi
1 roşie mijlocie
2-3 linguri ulei presat la rece din floarea soarelui
Sare, câteva fire de mărar

Preparare
Pune urzicile, bine spălate şi scurse de apă, în cuva robotului cu lama S, împreună cu roşia, şi le mixează până se toc foarte mărunt.
Răstoarnă urzicile tocate într-un bol. Pune deasupra mărarul tocat fin, usturoiul zdrobit şi uleiul. Amestecă bine.
Adaugă hrişca şi seminţele de floarea soarelui hidratate şi scurse de apă. Pune şi sare de Hymalaia, după gust. La sfârşit pune usturoiul zdrobit şi amestecă bine.


Sa ştii că urzicile sunt prietenoase, şi au un parfum proaspăt de pădure pe care, cu greu, îl vei putea uita. Gustă şi visează la clipe de uitare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu