joi, 6 august 2015

bomboane cu goji trase-n ciocolată

A trecut foarte mult timp de când nu am mai scris aici. Dar timpul mi-a fost răpit de alte proiecte, la fel de plăcute, dar mai captivante.
Şi cum ador ciocolata, ce aş putea să-ţi spun acum după atâta amar de vreme de când nu ne-am mai conversat? Ciocolata este darul divin al zeilor pentru a ne dovedi nouă, pământenilor că desăvârşirea există.

Pentru început trebuie să hidratezi :
½ cană caju- 5-6 ore
½ cană nuci autohtone- nu hidrata
1 cană goji  6-7 ore
2 linguri seminţe de cânepă (opţional)
10 curmale 6-7 ore

După hidratare, pune în blender toate aceste igrediente, adaugă foarte puţină apă de la curmale, atâta cât să se poată mixa. Răstoarnă această compoziţie într-un bol şi adaugă nucile tocate mărunt.
Înmoaie palmele în apă rece şi fă mici bobiţe de mărimea bomboanelor.
Separat, fă o ciocolată ca aicidoar că pui mai mult carob sau îl poţi înlocui cu cacao şi nu mai adaugi în compoziţie goji.

Cât este ciocolata călduţă, deci lichidă, înmoaie câte o bomboană în ea, apoi o aşezi pe un grătar să se întărească ciocolata. Ca să-ţi iasă o bomboană perfect trasă-n ciocolată, poţi să prinzi bomboana într-o scobitoare înainte de o înmuia în ciocolată.


După ce ai terminat toate aceste operaţiuni, lasă la rece cam 1-2 ore, apoi lasă-ţi imaginaţia sa-ţi dăruiască cele mai frumoase vise atunci când te vei înfrupta din aceste mingi de ciocolată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu