luni, 1 mai 2017

Raw vegan_ dovlecei cu maioneză

Ador dovleceii. Au ceva aparte care mă farmecă de fiecare dată când îi prepar, ceva nedefinit şi misterios.
Se pot pregăti în foarte multe feluri, dar cel mai mult  îmi plac cremele şi pate-urile.
Astăzi am să-ţi prezint o cremă care se prepară destul de uşor.
Pentru 2 porţii ai nevoie de:
1 dovlecel mijlociu
½ ardei gras galben
½ cană caju
2-3 căţei de usturoi
2-3 linguri ulei de măsline presat la rece
sare fără iod

Spală dovlecelul şi ardeiul. Curtăţă de coajă dovlecelul şi de seminţe ardeiul.
Hidratează doar o oră nucile de caju. Curăţă căţeii de usturoi.
Pune într-un blender nucile de caju, usturoiul sarea şi uleiul şi le mixează până obţii o maioneză destul de groasă. Este de preferat să nu adaugi apă, chiar dacă maioneza este destul de “uscată” deoarece dovlecelul are destulă apă. Adaugă ardeiul şi dovleceul, chiar dacă maioneza nu este prea bine mixată. Nucile şi usturoiul se vor mixa foarte bine împreună cu dovleceul şi ardeiul. Aşa obţii o cremă destul mai consistent.


Este o cremă simplă, fără prea mari pretenţii, dar  te va fermeca şi cuceri cu siguranţă. Această simplitate îţi va dărui din plin parfum proaspăt de grădină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu