retete raw vegan



antreuri
mancaruri

supe/ciorbe

dulciuri

6 comentarii:

  1. E o incantare pt mine ca am gasit atat de multe retete.Eram in pana de idei pt ca epuizasem retetele din carte Hrana vie(Ernest Gunter)si deja improvizam de mult asa ca ma delectez cu aceste minunate combinatii si mai ales cand gasesc retete care nua aatat de mult caju si alte chestii scumpe si mai greu de procurat pt noi. Va multumesc din suflet si succes

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur nespus si multumesc pentru aprecieri. Mie imi plac retetele simple, cu putine combinatii si, de ce nu, cat mai convenabile din punct de vedere financiar. Nu cred ca o reteta cu nume si ingrediente sofisticate sunt mai delicioase decat fructele si legumele noastre autohtone, caci, de cele mai ulte ori, simplitatea poate fi chiar mai "delicioasa".

    RăspundețiȘtergere
  3. AM descoperit acest blog si ma bucura, la fel cum a scris anonimul de sus, retete cu gust "romanesc", aici ma refer la cat mai multe fructe, legume de-ale noastre ceea ce ma bucura. De ce sa nu recunoastem cat este de greu uneori sa cumnparam anumite alimente foarte sanatoase dar si costisitoare. Mult succes in cat mai multe retete rawwww!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Iulia, si eu consider ca simplitate este cea mai sanatoasa. Legumele si fructele noastre sunt delicioase, si pentru ce sa cheltuim foarte multi bani pe himere culinare cand gradinile noastre gem de bunatati?

      Ștergere
  4. Arata bine, au efecte benefice asupra organismului, dar cred ca ingredientele sunt foarte costisitoare, de unele chiar n-am auzit...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Laura C.

      In general prefer ingredinte autohtone si fara prea multe eforturi financiare caci mi se pare o risipa fara rost.
      Nu stiu ce ingrediente ti-au atras atentia sau pe care nu le cunosti. Poate imi spui si daca pot am sa incerc sa ma explic. Nucile de caju sunt ceva mai scumpe, dar restul sunt nuci si seminte deloc scumpe. Avocado este 2-3 lei, praful de roscove se gaseste la magazinele bio si costa 5-6 lei pachetul. Hrisca bio este cam scumpa, este adevarat, dar 1/2 cana la saptamana, poate chiar mai rar, nu este chiar atat de scump.
      Da, scump mi se par semimtele de canepa, dar te rog sa ma crezi ca o punga o consum intr-o luna chiar mai mult caci o lingura pusa intr-o supa/salata/mancare este de ajuns.
      Siropul de agave este ceva mai scump, dar dulciurile raw le fac mai rar, si, de cele mai multe ori prefer mierea de albine. In rest, dulciurile le prefer in stare naturata: fructele.
      Astept sa-mi spui mai detaliat ce ti s-a parut scump si ce ingrediente nu-ti sunt cunoscute.
      Cu drag,
      Gratiela

      Ștergere